ALSÓSZÖLNÖKI NÉMET ASSZONYKÓRUS- UNTERZEMMINGER DEUTSCHER FRAUENCHOR


  • Cím: 9983 Alsószölnök, Fő út 19.
  • Elérhetőség: 06-30-307-3171
  • Vezető: Czuczainé Skaper Hilda
  • Szakmai vezető: Hajtó Eleonóra

Az alsószölnöki Német Asszonykórus 1997. februárjában alakult meg. Első fellépése Alsószölnök községben megrendezett „Heimattreffen” találkozón volt. Az akkor 12 főt számláló kórusnak jelenleg 17 tagja van.Örülnek annak, hogy fiatalok is bekapcsolódnak a kórus munkájába. A kórusvezetést az első évben Hochwarter József jennersdorfi pedagógus vállalta. Egy év múlva Hajtó Nóra személyében új kórusvezetőjük lett. Lelkesedése, új dalok iránti kutatása, igényessége a kórus munkáját pozitívan befolyásolta és befolyásolja.
Az elmúlt évek során jó kis közösség kovácsolódott össze, melyet az éneklés szeretete tart össze. Feladatunknak tekintik a régi, szép dalok felkutatását, megszólaltatását, a hagyományok ápolását.
Az ausztriai St. Martin településsel tartanak fenn kapcsolatot. Így sor került az ottani Egyházi Kórus és az Asszonykórus közös adventi éneklésére Ausztriában és Alsószölnökön.
Szívesen énekelnek a magyarországi népdalkincsből is. 2004. május 15-én a kórus részt vett a fertőrakosi kórusminősítőn, ahol arany fokozatot ért el és így meghívást kapott a bonyhádi Német Énekkarok III. országos gáláján való részvételre. A kórus szerepel a megyei német nemzetiségi rendezvényeken, többször énekelt már Ausztriában.
A település kulturális rendezvényének meghatározója az Asszonykórus.